Kasteel Gemert eerste Curio Collection by Hilton van de Benelux

Bijzondere primeur voor Brainport Eindhoven dat al jaren wacht op hotelaccommodatie van het hoogste niveau

EINDHOVEN - Kasteel Gemert, onder de rook van Eindhoven, wordt het eerste Curio Collection by Hilton van de Benelux. Het gaat om een van de meest luxueuze hotelmerken binnen het portfolio van Hilton Worldwide. Dat is maandagmiddag 19 december bekendgemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst in de toekomstige theater- en eventruimte van het uit de veertiende eeuw daterende kasteel, waar de overeenkomst werd getekend. Het karakteristieke kasteel wordt op dit moment grondig gerenoveerd en getransformeerd tot een vijfsterren ‘high-end domain of fascination’ voor zowel business als leisure. Zoals het er nu naar uitziet, mag Hotel Kasteel Gemert Eindhoven Curio Collection by Hilton eind 2024 de eerste gasten verwelkomen.

Bijzondere primeur

Met de komst van een hotel dat deel uitmaakt van Curio by Hilton-collectie, een van de meest toonaangevende merken binnen de Hilton-organisatie, beleeft Brainport Eindhoven een bijzondere primeur. Het merendeel van de circa 130 luxueuze slaapgelegenheden annex conferentieoorden van de collectie bevindt zich in Noord- en Zuid-Amerika. Europa telt op dit moment slechts een kleine dertig Curio by Hiltons. De meeste daarvan zijn te vinden in het Verenigd Koninkrijk en Italië. Het gaat in alle gevallen om hotels die qua voorzieningenniveau, afwerking en uitstraling moeiteloos kunnen concurreren met de meest luxueuze hotels ter wereld. Ze zijn door de Hilton-organisatie uitgekozen vanwege hun unieke ligging of hun bijzondere band met het verleden.

Met de komst van een vijfsterren Curio Collection by Hilton gaat voor de regio een lang gekoesterde wens in vervulling. In Brainport Eindhoven, met zo’n 5000 grote en kleinere ondernemingen op het gebied van IT en technologische vernieuwing een van de slimste en meest innovatieve regio’s van Europa, bestaat al jarenlang behoefte aan hotelcapaciteit op het hoogst denkbare niveau. ,,Het is voor ons een hele eer om invulling te mogen geven aan deze wens vanuit met name de zakelijke markt”, aldus landgoedeigenaar Bas van de Laar.

Belangrijke nieuwe stap

David Heiligers, uitvoerend directeur Ontwikkeling voor Frankrijk en de Benelux bij Hilton Worldwide, is trots op de samenwerking met Kasteel Gemert Eindhoven. ,,Curio Collection by Hilton hotel biedt gasten een unieke ervaring. De vestiging van een high-end hotel in een veertiende-eeuws kasteel nabij een van de belangrijkste technologische centra van Europa zet onze organisatie een belangrijke nieuwe stap.”

Voor verantwoordelijk wethouder Hanneke Coppens van de gemeente Gemert-Bakel bewijst de warme belangstelling van een wereldvermaarde hotelketen als Hilton dat Gemert voor de regio Brainport Eindhoven van grote toegevoegde waarde is. ,,De komst van deze vooraanstaande hotelketen geeft een boost aan de economie van onze gemeente. Met meer recreatieve bezoekers krijgen we nieuwe reuring in ons centrum. Dat is een mooie toevoeging op ons huidige aanbod. Mede door deze functie kunnen de poorten van het Kasteel open blijven en dat is precies waar wij samen met de gemeenteraad en onze inwoners voor hebben gepleit. Daarnaast maakt deze ontwikkeling de aansluiting van Gemert-Bakel en de Peelregio in de Brainportregio nog sterker.”

Luxe en comfort

Hotel Kasteel Gemert Eindhoven Curio by Hilton omvat na de ingrijpende verbouwing ten minste 56 kamers, twee restaurants van hoog niveau en een eventruimte annex theater. Het hotel mikt in beginsel op zakelijke en leisuregasten die zijn gewend aan de hoogste mate aan luxe en comfort. ,,De centrale gedachte achter de realisatie van het hotel in het kasteel is dat een florerende zakelijke omgeving in alle opzichten gebaat is bij een accommodatie van het allerhoogste niveau. Als landgoedeigenaar en projectontwikkelaar van BL Huisvesting ben ik er zelfs van overtuigd dat het een niet zonder het ander kan”, aldus Van de Laar.

De toekomstige gasten van Kasteel Gemert Eindhoven Curio by Hilton zullen verblijven in een ontspannen omgeving waar je niet snel uitgekeken raakt. Kasteel Gemert is in 1391 gesticht door kruisridders en kan dus bogen op een rijke historie. Deze is volop terug te vinden in de fascinerende entourage van kasteelgebouwen, zoals de statige hoofdburcht, de voorburcht, de donjon (slottoren) en het monumentale kasteelpark.

Het kasteel speelde eeuwenlang een prominente rol in de regio en ver daarbuiten. Met de upgrade en transformatie tot Curio Collection by Hilton krijgt Kasteel Gemert zijn economische en maatschappelijke positie terug, onder meer als knooppunt van Europese cultuur en geschiedenis. Als high-end buitenplaats van Brainport Eindhoven wordt Kasteel Gemert een belangrijke schakel tussen de ‘booming’ regio Eindhoven en de rest van Nederland en zelfs de wereld.