Kom genieten in het park van Kasteel Gemert

Goed nieuws, binnenkort kunt u elke tweede en vierde zondag van de maand het kasteelpark van Kasteel Gemert komen bezoeken. De fraaie gebouwen van het historische Kasteel Gemert uit 1391 worden momenteel gerestaureerd. Omwille van de veiligheid tijdens de vele bouwactiviteiten kan het park niet altijd geopend zijn. Dat is natuurlijk zonde voor iedereen die graag een gezonde wandeling maakt over de eeuwenoude paden en in de lente wil genieten van al het ontluikende groen in de kasteeltuin. Of eens een kijkje wil komen nemen naar de restauratie en de sfeer van het kasteel wil voelen. Dat vonden wij ook, daarom hebben wij gekeken naar de mogelijkheden om het kasteelpark tóch voor u open te kunnen stellen. Dat is gelukt! We zijn heel blij u vanaf zondag 22 januari minimaal twee zondagen per maand weer te mogen verwelkomen op ons mooie Kasteel Gemert.

U bent van harte welkom

Kasteel Gemert is gesticht door de kruisridders van de Duitse orde. Deze ‘Parel in Europa” was eeuwenlang middelpunt van de regio. De sfeer van de kasteelgebouwen en het kasteelpark ademen de lange geschiedenis van hun illustere kasteelheren. Hier is het op warme dagen goed toeven onder de schaduw van oude bomen en lekker picknicken op het gras. Of samen stil genieten van al het groen om u heen, het uitzicht op het kasteelcomplex en het vrolijke gedartel van de eenden in de slotgracht.

Opening op speciale themadagen

Ook zal het park op speciale themadagen open zijn, zoals tijdens de Open Monumentendag, de Dag van het kasteel, de Gemert City Run en voor het Halloween feest. In samenwerking met de VVV zullen er bovendien iedere eerste zaterdag rondleidingen in een deel van het kasteel plaatsvinden. Onder begeleiding van een gids kunt u dan enkele gebouwen bezichtigen die normaal niet toegankelijk zijn voor het publiek. Hierbij vindt u de geplande openingsdata voor 2023. Mogelijk zullen er zelfs nog extra data worden gepland door het jaar heen, raadpleeg daarvoor deze website.